Tillbaka till pressmeddelanden

EM-brons till Svenska Konditorlandslaget

Det Svenska Konditorlandslagets är nu klara för konditor-VM. Idag tävlade Maria Grave och Lina Östberg och lyckades med målsättningen att placera Sverige som en av de tre bästa nationerna och därmed direktkvalificera Sverige till Coupe de monde de la Patisserie, 22-23 januari 2017.

I årets Europamästerskap tävlade Sverige mot konditorlandslag från Danmark, Spanien, Belgien, Schweiz, Ryssland, Libanon och Turkiet. Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta. Sverige är nu tillsammans med Belgien och Danmark direktkvalificerade till VM i Lyon som äger rum januari 2017.

1:a plats – Belgien
2:a plats – Danmark
3:e plats - Sverige

Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m. 

Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54

  • 90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.
  • 125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.
  • Dessert på choklad, kokos, mango och passion.
  • Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.
  • Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.

Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare, 073-402 77 57

Pressbilder

Petra Whitehead, Whitehead PR, 0734-40 78 31

European Cup 2016
http://www.cmpatisserie.com/european-cup-2016

Coupe de Monde de la Pâtisserie
http://www.cmpatisserie.com/

https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie

Kontakt

Svenska Konditorlandslaget
Box 556 80
102 15 Stockholm
08-762 67 90

Om laget

Svenska Konditorlandslaget är en del av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Vår vision är att bli ett av världens tre bästa konditorlandslag. Vår träningslokal har vi hos Riksäpplet i Haninge, Stockholm.

sponsorer

Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar. Coupe du Monde de la Pâtisserie är Konditor-VM med finalen i Lyon vartannat år. Sverige kvalar till VM via European Cup. World Chocolate Masters är en individuell global tävling med choklad i fokus. Konditorlandslaget och Sveriges bagare & konditorer - SBK - har som målsättning att stödja utvecklingen av framtidens konditorer i Sverige och genom tävlingar stimulera intresset för klassisk och modern teknik inom skulptur, dessert och traditionella konditorivaror.