Tillbaka till pressmeddelanden

Konditorlandslaget visade upp tävlingsbidraget ”Vikings of Sweden”

”En söt och smaklig tidsresa som tar sin början i ett fruset ögonblick i tiden för mer än 1000 år sedan. Vikingahövdingen Ragnar seglar på Seine in i Paris med 120 skepp och 5000 man och landstiger för att driva handel, mer eller mindre älskvärt! Han bär sin rustning och sitt fruktade och sägenomspunna svärd Ulfberht. Perfekt balanserat och med en egg så vass att det skär den mest delikata tårta med absolut exakthet.”

Så börjar texten till Sveriges tema för Coupe du Monde de la Pâtisserie 2015. Sveriges tävlingsdag i Lyon är den 26 januari, 06.30 - 16.30. Prisutdelningen är planerad till 18.30.

Idag generalrepeterade det Svenska Konditorlandslaget på Chokladfabriken i Stockholm inför kommande världsmästerskapet. Besökarna fick beskåda bidragen som laget under 10 timmar på tävling skapar: tre skulpturer i choklad, socker och is samt chokladtårta, glasstårta och tallriksserverad dessert.

- Det känns jättebra efter sista tidsträningen och genrepet idag, säger Johan Sandelin lagledare i Konditorlandslaget. Efter över tusen timmars intensiv träning sitter smakerna till hundra procent och i Lyon har vi goda chanser att visa upp Sverige som en konditornation att räkna med i framtiden.

Klicka på länken för att följa tävlingarna och heja fram laget via livestreaming från Lyon: http://cmpatisserie.com/multimedia-1

Isskulpturen

Isskulpturen lyfter fram Tor med sin hammare, Mjölner, och är symbolen för både vikingarna och Pastry Team Sweden med samarbete, styrka, uthållighet, kreativitet och absolut passion.

Choklad- och sockerskulptur

Choklad- och sockerskulpturen bildar tillsammans en samlad enhet med vikingaskeppets stäv och Viking Ragnar som kliver iland.

Chokladtårta

Chokladbavaroise med yoghurtmousse, hallongelé, citron- & vit chokladpannacotta samt mazarinbotten med flagad mandel. En dessert i harmoni med sockerskulpturens skira elegans. Chokladens klassiska karaktär matchas mot hallonens fräschör och desserten lyfts mot smakligt ljuvliga höjder i syrligt sällskap av yoghurt och citron. Viking Ragnars sköld och svärdet Ulfberht och bevarar tills det bjuds till söt njutning.

Glasstårta

Persikosorbet med jordgubbsmarmelad, yoghurtglass & jordgubbsglass samt mynta Madeléne. Blixt och dunder i Tors anda! Vit persika från farmors gamla trädgård. Syrliga och fräscha smaker inspirerande från ett sensommarbesök i Provence. Den perfekta avslutningen på en måltid.

Tallriksserverad dessert

Chokladbavaroise med rostade sesamfrön, gräddfilssorbet, äppelterrin, chokladcremeux och körvel- & yoghurtpulver. En dessert med basen i vår skandinaviska klassiska gastronomi smakinspirerad av internationella trender. En modern bakelse med friska toner i harmoni med strukturer som framhäver smakerna och med ett formspråk som går i takt med skulpturen och vårt övergripande tema ”Vikings of Sweden” 

Följ laget mot Konditor-VM

https://www.facebook.com/SvenskaKonditorlandslaget

Ytterligare information

Johan Sandelin, Lagledare, 0705-95 82 81
Evert Bränd, Projektledare, 0708-38 48 65

Presskontakt och bilder:

Petra Whitehead, OakRiver, 0734-40 78 31

Coupe de Monde de la Pâtisserie

http://www.cmpatisserie.com/

Kontakt

Svenska Konditorlandslaget
Box 556 80
102 15 Stockholm
08-762 67 90

Om laget

Svenska Konditorlandslaget är en del av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Vår vision är att bli ett av världens tre bästa konditorlandslag. Vår träningslokal har vi hos Riksäpplet i Haninge, Stockholm.

sponsorer

Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar. Coupe du Monde de la Pâtisserie är Konditor-VM med finalen i Lyon vartannat år. Sverige kvalar till VM via European Cup. World Chocolate Masters är en individuell global tävling med choklad i fokus. Konditorlandslaget och Sveriges bagare & konditorer - SBK - har som målsättning att stödja utvecklingen av framtidens konditorer i Sverige och genom tävlingar stimulera intresset för klassisk och modern teknik inom skulptur, dessert och traditionella konditorivaror.