Tillbaka till pressmeddelanden

NM_KLL

De Nordiska mästerskapen för bagare och konditorer arrangerades 2-3 september i Oslo. Svenska Konditorlandslaget vann silver genom konditorerna Fredrik Otterberg och Rhian Shellshear.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Konditorlandslaget och Svenska Bagarlandslaget som båda framgångsrikt under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo (lär mer om Bagarlandslaget på www.bagarlandslaget.se/press):

- Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert:

-  Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.

 Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare Svenska Konditorlandslaget, 073-402 77 57

Martin Lundell, VD Sveriges bagare & konditorer, 0703-646 794

Pressbilder: Petra Whitehead, Whitehead PR, 0734-40 78 31

Kontakt

Svenska Konditorlandslaget
Box 556 80
102 15 Stockholm
08-762 67 90

Om laget

Svenska Konditorlandslaget är en del av Sveriges bagare & konditorer, SBK. Vår vision är att bli ett av världens tre bästa konditorlandslag. Vår träningslokal har vi hos Riksäpplet i Haninge, Stockholm.

sponsorer

Svenska Konditorlandslaget representerar Sverige och branschen vid internationella tävlingar. Coupe du Monde de la Pâtisserie är Konditor-VM med finalen i Lyon vartannat år. Sverige kvalar till VM via European Cup. World Chocolate Masters är en individuell global tävling med choklad i fokus. Konditorlandslaget och Sveriges bagare & konditorer - SBK - har som målsättning att stödja utvecklingen av framtidens konditorer i Sverige och genom tävlingar stimulera intresset för klassisk och modern teknik inom skulptur, dessert och traditionella konditorivaror.