Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English
  • Om Konditorlandslaget
  • Hem /

Om Konditorlandslaget

Tillsammans i ett nätverk med kollegor i branschen är lagets ambition att sprida glädje och kompetens. Med kunskap inom konst och skulptering vill vi förfina hantverket inom choklad, socker och is. Med träning i detta vill vi vässa yrkets unika hantverksskicklighet. Som lagmedlem breddas din kompetens genom kontakter inom andra branscher, till exempel råvarukunskap, odling och forskning inom sensorik samt livsmedelsproduktion.

Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM. 

Det är branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver Svenska Konditorlandslaget. Sponsorer är Debic, Werners Gourmetservice och KåKå. Samarbetspartner är Bakers, ScanBox, Segers och J.A Sundqvist.

 

 

Josefine Pagander 

Idag jobbar Josefine som Head pastry chef på Gothia Towers i Göteborg. Hon vann Årets Konditor 2022. Josefine har varit en del av Konditorlandslaget sedan 2021 och var innan dess medlem i Svenska Juniorbagarlandslaget efter att ha vunnit SM Unga Bagare 2020.Hennes styrkor är att vara målmedveten och ambitiös vilket har visats i de resultat hon fått från tävlingar och även egenskaper som nyfiken och logisk som gör henne pricksäker. 

Lisa Dagnäs

Idag jobbar Lisa på Operakällaren i Stockholm, hon har precis flyttat från Göteborg där hon jobbade på Konditori Kampanilen. Lisa har varit en del av Svenska Konditorlandslaget sedan 2019. Hennes karriär började med gymnasieutbildning inom bageri och konditori på Jenny Nyströmskolan och hon kom in i tävlandet genom Skol SM där hon vann. Hon har tävlat i SM Unga Bagare och även varit med i de nordiska mästerskapen i Oslo och EM i Paris två gånger. Hennes egenskaper som noggrann och driven har varit ledande faktorer i tävlingarna. I hennes vardag och i yrket har hennes styrkor som social, positiv och att vara en lagspelare varit utmärkande.

Maria Grave

Lagets tekniska ledare och coach,med gedigen erfarenhet i branchen och jobbar idag om yrkeslärare på Yrgo och Studium i Göteborg. Maria var medlem i Konditorlandslaget 2015–2017 som tog hem innovationspriset i Coupe du Monde de la Pâtisserie 2017. Hon har även två silver och ett guld från Årets Konditor och mästarbrev i konditori. Maria hoppas kunna föra vidare sina egna styrkor till laget i form av kreativitet, pedagogik, lugn och en gnutta envishet.

Beatrice Algra Wikander

Bea har en gedigen bakgrund inom restaurang- och mejeribranschen. Arbetar utifrån devisen: "Du kan göra vad som helst så länge som du har passionen, fokuset och rätt support." Och det är just att leda laget som är Beas huvuduppgift, tillsammans med Maria Grave.

För att se tidigare medlemmar i Svenska Konditorlandslaget, klicka här.

Adress
Sveriges bagare & konditorer AB
Box 3546
103 69 Stockholm

Besöksadress
Sveavägen 25
(Tunnelbanestation Hötorget)