Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English
  • Om Konditorlandslaget
  • Hem /

Om Konditorlandslaget

Tillsammans i ett nätverk med kollegor i branschen är lagets ambition att sprida glädje och kompetens. Med kunskap inom konst och skulptering vill vi förfina hantverket inom choklad, socker och is. Med träning i detta vill vi vässa yrkets unika hantverksskicklighet. Som lagmedlem breddas din kompetens genom kontakter inom andra branscher, till exempel råvarukunskap, odling och forskning inom sensorik samt livsmedelsproduktion.

Svenska Konditorlandslaget är ett framgångsrikt landslag och har kvalificerat sig till VM-final tre gånger i rad. Sedan Konditorlandslaget startade 2013 har laget bland annat vunnit Guld, Silver och Brons i Konditor-EM. 

Det är branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver Svenska Konditorlandslaget. Sponsorer är Debic, Werners Gourmetservice och KåKå. Samarbetspartner är Bakers, ScanBox, Segers och J.A Sundqvist.

 

 

Josefine Pagander 

Josefine jobbar som en frilansande konditor i Göteborg och kom in i branschen av en slump men slutade upp som vinnare av Årets Konditor 2022. Det som har utmärkt Josefine är hennes förmåga att vara disciplinerad och fokuserad under tävlingsmomentet och även för perioden innan. Hon hade övat på heltid och nämner själv att framgångsfaktorn avgjorts av att ha tränat mest och att vara smaksäker. Hon har även tidigare vunnit SM Unga Bagare 2020. Hennes styrkor är att vara målmedveten och ambitiös vilket har visats i de resultat hon fått från tävlingar och även egenskaper som nyfiken och logisk som gör henne pricksäker. Hon har varit medlem i Juniorbagarlandslaget sedan 2020 och i svenska konditorlandslaget sedan 2021 och stödet från lagen är också ett underlag till inspirationen som behövs.

Lisa Dagnäs

Lisa jobbar på konditori kampanilen i Göteborg. Hennes karriär började genom en gymnasieutbildning inom bageri och konditori på Jenny Nyströmskolan och hon kom in i tävlandet genom Skol SM där hon vann. Hon har tävlat i SM Unga Bagare och även varit med i de nordiska mästerskapen i Oslo och EM i Paris två gånger. Lisas inspiration och erfarenhet av yrket kommer mycket från att experimentera och även kolla på sociala medier efter franska bakverk och konditorer. Hennes egenskaper som noggrann och driven har varit en ledande faktor i tävlingarna. I hennes vardag och i yrket har hennes styrkor som social, positiv och att vara en lagspelare varit utmärkande.

Axel Roth

Axel jobbar på restaurang Aira i Stockholm. Han har varit en del av konditorlandslaget sedan 2019 och kontribuerat med hans driv som sätts i gång av att möta utmaningar och att testa nya saker. Axels mål är att är att finslipa sina befintliga kunskaper och det gör han genom att ta sig ann utmaningarna och behärska de som ett resultat av att jobba hårt och att inte ge upp. Han drivs av att se andra hantverkare bemästra sina arbeten och därmed implementerar det i sitt eget. Kombinationen av egenskaperna driven och kreativ är det som har lett Axel till där han är idag och hans tips är även att våga ta sig ann nya utmaningar då det är där man utvecklas som allra mest.

Maria Grave

Maria jobbar som yrkeslärare på Yrgo och Studium i Göteborg. Maria var själv medlem i konditorilandslaget år 2015–17 och tog hem innovationspriset i Coupe du Monde de la Pâtisserie 2017. Idag är Maria coach för konditorilandslaget och med det hoppas hon på att kunna föra vidare sina egna styrkor till laget i form av hennes pedagogik, kreativitet och lugn.

Beatrice Algra Wikander

Beatrice coach för konditorlandslaget och där hoppas hon på att medföra hennes devisen: ”Du kan göra vad som helst så länge som du har passionen, drivet, fokuset och rätt support”. Med de värdeorden ska Beatrice leda laget. Beatrice arbetar även på huvudsponsorn Debic och har en gedigen bakgrund inom restaurang- och mejeribranschen.

Adress
Sveriges bagare & konditorer AB
Box 3546
103 69 Stockholm

Besöksadress
Sveavägen 25
(Tunnelbanestation Hötorget)