Det Svenska Konditorlandslagets Maria Grave och Lina Östberg tävlade i Europamästerskapen och lyckades med målsättningen att placera Sverige som en av de tre bästa nationerna.
Under 5 timmar tillverkade lagen en sockerskulptur, en chokladskulptur (skulpterad utifrån ett 23 kg tungt chokladblock) en tallriksdessert i 10 portioner och en glasstårta.
Laget backades upp av Coach Martin Isaksson, lagledare Tony Olsson, Ronny Latva som kommer skapa isskulpturen på VM, Helena Henriksson som gjorde alla delar i sockermassa att ta med in i tävlingen samt eleverna Bella och Johnny som stöttade med kringservice, disk och vägning m.m.
Sveriges tävlingsbidrag – tema Studio 54
- 90 cm hög chokladskulptur med bland annat frihetsgudinnan färgad som en glödande solnedgång.
- 125 cm hög Empire State Building uthugget av ett 23 kilo tungt chokladblock.
- Dessert på choklad, kokos, mango och passion.
- Sockerskulptur gjord på 20 kilo socker; ingången till Studio 54 med ett stigande dansgolv där discokungen och discokulan snurrade runt allt lika högt som chokladskulpturen.
- Körsbärsröd glasstårta bestående av en yoghurtglass, körsbär- och rödvinbärssorbet, pistageparfait och en körsbörsmarmelad, serverat på en hasselnöt/pistagebotten.