Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English

Emelie Karlén & Minna Lindegård

Sverige tog en andraplats i Nordic Pastry Cup 2018 genom det nykomponerade laget Emelie Karlén och Minna Lindegård. Under tävlingen tillverkade konditorerna tårta, glasstårta, tallriksdessert och en chokladskulptur som ska vara minst 1 meter hög. Tiden de hade på sig var 9 timmar plus 1 timme dagen före till förberedelser.

Sverige skapade

Tårtan ”Salchow”: innehåller en len itakujamousse som balanseras med en smörkola på bergamott, yuzu cremeaux och mörk citronbotten.

Desserten ”Lutz” är en frisk dessert med åkerbärskräm och terrine som serveras tillsammans med gräddfilsmousse, gräddfilssorbet och hallonpapper.

Glassen ”Piruett” är en krämig färskostglass med interiör av hallon och svartvinbärssorbet på en färsk myntabotten.

 

Pallplatser

1. Danmark
2. Sverige
3. Norge