Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English

01 december 2014

Konditorlandslaget tävlar med temat ”Vikings of Sweden”

Svenska Konditorlandslagets framgångar, sedan starten för ett drygt år sedan, med bland annat en 3dje plats i European Cup har direktkvalificerat laget till världsfinalen i Lyon, januari 2015. Temat som ska sätta det Sverige på den internationella konditorkartan är ”Vikings of Sweden”.

Under perioden 25-28 januari förvandlas Lyon till ett Mecka för professionella inom både det salta och det söta när både Bocuse d´Or och Coupe du Monde de la Patisserie arrangeras på samma arena.

Svenska Konditorlandslaget tävlar som en av 22 nationer i VM-finalen för konditorer och Sveriges tävlingsdag är den 26 januari. Under tio timmar i tävlingsköket ska laget skapa ett antal tävlingsobjekt som presenteras artistiskt på ett dekorerat bord:

  • Chokladskulptur
  • Chokladdessert med Valrhona Grand Cru
  • Sockerskulptur
  • Tallriksserverad dessert
  • Isskulptur
  • Frusen dessert med Ravifruit frukt- el bärpuré

 

Laget I tävlingsköket deltar tre medlemmar. Mattias Ljungberg är lagkapten och ansvarar för isskulpturen, Fredrik Borgskog leder arbetet med desserterna och chokladskulpturen och Frida Leijon ansvarar för sockerskulpturen. Johan Sandelin är lagledare, tillika jurymedlem. Ronny Latva assisterar tävlingsköket med förberedelser, teknik och logistik och Evert Bränd är lagets promotion manager.

Generalrepetition Den 15 januari är det generalrepetition på Chokladfabriken Söder då laget visar upp det kompletta tävlingsprogrammet.

Vikings of Sweden Varje lag presenterar sina bidrag enligt ett eget valt tema och Sverige har valt tävlingstemat ”Vikings of Sweden”. Ett tema starkt förknippat med Norden och Sverige och ett tema som ger konditorerna utrymme till stor kreativitet och konstnärlighet samt teknik. Framförallt kommer skulpturerna att skapas i vikingarnas och de fornnordiska gudarnas tecken men även i desserterna kommer vikingatemat att framträda.

Alla tävlande nationer har skapat en poster med respektive tävlingstema och bästa poster utses i samband med prisutdelningen den 26 januari. Vinnaren utses av följarna på webben. Så rösta på Sveriges poster på Facebook! Och glöm inte att följa laget mot Konditor-VM!

 

Ytterligare information:
Johan Sandelin, Lagledare, 0705-95 82 81
Evert Bränd, Projektledare, 0708-38 48 65

Presskontakt och bilder:
Petra Whitehead, OakRiver, 0734-40 78 31

 

Coupe de Monde de la Pâtisserie

http://www.cmpatisserie.com/

https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie