Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English

09 september 2016

Silver till Konditorlandslaget i Nordiska Mästerskapen

De Nordiska mästerskapen för bagare och konditorer arrangerades 2-3 september i Oslo. Svenska Konditorlandslaget vann silver genom konditorerna Fredrik Otterberg och Rhian Shellshear.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer driver både Svenska Konditorlandslaget och Svenska Bagarlandslaget som båda framgångsrikt under helgen tävlade i de Nordiska mästerskapen i Oslo (lär mer om Bagarlandslaget på www.bagarlandslaget.se/press):

– Bagarlandslaget och Konditorlandslaget har återigen visat på den mycket höga nivå på hantverket som svenska bagare och konditorer håller. Båda våra landslag håller världsklass och tillhör de bästa i världen. Bagarlandslaget gjorde en mycket stark insats som återigen vann Nordiska Mästerskapen, säger Martin Lundell, VD på Sveriges bagare & konditorer.

Konditorlandslaget skapade under tio timmar en chokladskulptur, en chokladtårta, två glasstårtor och avslutningsvis en chokladdessert:

– Jag är så stolt över konditorerna i laget. Så bra som de bakade under Nordiska Mästerskapen har de aldrig bakat tidigare och vi ska vara mycket nöjda med insatsen som ledde till silver. Danskarna som vann tillhör topp 5 i världen, så tävlingen höll mycket hög klass, säger Martin Isaksson, coach för Svenska Konditorlandslaget.

 

Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare Svenska Konditorlandslaget, 073-402 77 57

Martin Lundell, VD Sveriges bagare & konditorer, 0703-646 794

Pressbilder: Petra Whitehead, Whitehead PR, 0734-40 78 31