Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
in English

25 januari 2017

Coupe de Monde de la Patisserie Lyon 2017

Innovationspris till det Svenska Konditorlandslaget i Konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie VM för konditorlandslag är över och Sverige hamnade på plats 11 av 22 tävlande nationer med temat ”Fashion” och vann dessutom pris för bästa innovation. Det franska laget tog hem guldet följt av silvermedaljörerna Japan och bronsmedaljörerna Schweiz.

– Vi är så otroligt nöjda och glada med vår prestation idag. Att åter igen befinna sig på den här tävlingsarenan med världens bästa konditorer är en oförglömlig upplevelse, säger Tony Olsson lagledare för det Svenska Konditorlandslaget. Vi fick mycket positiv feedback för våra smaker, helheten på bordet, temat, vårt arbetssätt och även det faktum att vi hade två kvinnliga tävlanden. Ett kvitto på det är priset för bästa innovation.

Lyon i Frankrike är vartannat år, platsen för några av årets viktigaste gastronomiska händelser, då både Bocuse d´Or och Coupe du Monde de la Pâtisserie arrangeras på samma arena. 2015 tävlade det Svenska Konditorlandslaget i VM och kom på en sjundeplats. I år tävlade det svenska laget igen med lagmedlemmarna och konditorerna Maria Grave, Lina Östberg och Ronny Latva. Lagledare är Tony Olsson och coach Martin Isaksson.

– Våra sponsorer gör det möjligt för laget att träna intensivt under lång tid, resa till Lyon, genomföra tävlingen och tävla mot världens bästa konditorer, säger Martin Lundell vd för Sveriges bagare & konditorer. Ett stort tack till Arla Foods, Werners Gourmetservice, KåKå, J.A Sundqvist, Segers, Arbesko, Dalblads Chocolate Machines, Scanbox, Bakers och Kitchen Aid.

Under tio timmar i tävlingsköket skapade laget sina tävlingsbidrag temat ”Fashion ” i form av en chokladskulptur, chokladdessert med Valrhona Grand Cru, en sockerskulptur, tallriksserverad dessert, en isskulptur och frusen dessert med Ravifruit frukt- eller bärpuré.

Fashion

Varje lag presenterar sina bidrag enligt ett eget valt tema och Sverige valde denna gång tävlingstemat ”Fashion”. Ett tema som gav konditorerna utrymme till stor kreativitet och konstnärlighet samt teknik.

Ytterligare information

Tony Olsson, Lagledare, 073-402 77 57
Ingrid Persson, Projektledare, 070-534 88 85
Martin Lundell, Vd Sveriges bagare & konditorer, 070-364 67 94

Coupe de Monde de la Pâtisserie
http://www.cmpatisserie.com/
https://www.facebook.com/CoupeMondePatisserie

Högupplösta pressbilder eller pressfrågor
Petra Whitehead, petra@whiteheadpr.net, 0734-40 78 31